Renomé belgickej reprezentácie ohrozené, Leekens kývol FC Bruggy

13.05.2012 Celý región

Brusel 13.mája (TASR) - Renomé belgickej futbalovej reprezentácie je vážne ohrozené, pretože v priebehu posledných rokoch predčasne opustili post trénera národného tímu už dvaja kormidelníci. Po Holanďanovi Dickovi Advocaatovi, ktorý pred dvoma rokmi prijal lukratívnu ponuku ruskej "zbornej", totiž súčasný kouč Georges Leekens kývol na ponuku FC Bruggy.

Podľa informácii belgického klubu FC Bruggy sa 62-ročný Leekens rozhodol opustiť svoj post manažéra belgickej futbalovej reprezentácie a nahradiť odchádzajúceho nemeckého trénera Christopha Dauma. Leekens, ktorý s FC Bruggy podpísal trojročnú zmluvu, by tak chcel údajne vyriešiť svoju finančnú tieseň pri národnom mužstve.

Leekens hral na poste stopéra v FC Bruggy v rokoch 1971 a 1982, pričom od 1989 do 1991 už pôsobil na poste trénera. Už v prvej sezóne klub priviedol až k zisku majstrovského titulu. Manažérom národného mužstva bol od roku 2010, kedy prevzal taktovku po spomínanom Holanďanovi Advocaatovi.

Belgická futbalová federácia vyjadrila nad správou prekvapenie, pretože počítala so službami Leekensa až do MS 2014 v Brazílii. Belgicko, ktoré sa nekvalifikovalo na EURO 2012, bude hrať 2. júna prípravný duel s Anglickom.

Informáciu priniesla agentúra AP.
 

Vyberte región